sunnuntai 6. syyskuuta 2009

pukukoodien kumoamista...

Ollaan menossa ensi perjantaina juhliin, joissa on pukukoodina kesäisen juhlava asu. Ainoa "koodiin" sopiva asu olisi kuvassa näkyvä vuoden 2003 ylioppilasjuhlamekkoni... (Kuva otettu pari vuotta sitten S:n ylioppilasjuhlissa ja muistutan suolapatsasta.)

Mekko on ollut lähes kaikissa kissanristiäisissä viimeisen kuuden vuoden aikana, joten olen ehkä hieman kyllästynyt siihen. Toisaalta kukaan työkavereistani ei ole vielä sitä nähnyt eli sehän olisi heille kuin uusi. ;)

Mekko ei kuitenkaan enää ole ihan tyyliäni... Mitä tehdä vaatteille, joista ei halua luopua, mutta jotka eivät ole enää ihan sitä, mitä haluaisi pitää?

Onneksi päätin olla tänään tekemättä tupatarkastusta vaatekaappeihin, joten ongelma jää myöhemmin ratkaistavaksi.

Olen jotenkin kasvanut ajatukseen siitä, että hyvistä ja ehjistä vaatteista ei niin vaan voi luopua eikä niitä "heitetä pois". Mekko oli aikoinaan melko arvokas, joten eikö voisi ajatella sen jo palvelleen hintansa edestä...?

Päätinkin syysflunssaa potevana, että kesä meni jo ja ikään kuin unohdan huomanneeni vaaditun asun... Ostin kesällä Luhdan outletistä mekon, joka oli ollut aikoinaan Aleksi 13:n tarjonnassa. Mekko on tosi asiassa koon liian pieni, mikä näkyy siinä, että rinnuksen kohdalla oleva vetoketju on mennyt tähän asti kiinni vain hienovaraisesti runnomalla...

En ole löytänyt mekolle sopivaa boleroa, joten taidan ottaa mukaani mustan jakun ja hartiahuivin, jos vahinko sattuu käymään ja vetoketju halkeaa... :> Munhan oli tarkoitus laihtua juuri siitä vetoketjun kohdalta, mutta hanke meni vähän jäihin...

Joten laitan ylleni kuvan mustan mekon. :) Otan actionkuvan viimeistään perjantaina, kun on juhlien aika!

2 kommenttia:

  1. Mulla tulisi ekana mieleen ton yo-mekon kanssa helman lyhennys :) Jos sen lyhentäisi polvimittaiseksi ja käytössä laittaisi rinnan alle satiininauhan (selkään rusetti) tai rintapieleen suuren kukan, olisi se heti erilainen ja tähän päivään sopiva. Ja sitten niitä asusteita on helppo vaihdella fiiliksen mukaan - satiininauhat ei onneksi paljoa maksa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ideoista! Minulle ei ole ollut mieleenkään tuunata mekkoa - olen kai niin tottunut/kyllästynyt siihen, etten ole nähnyt siinä edes päivittämisen/uudistamisen mahdollisuuksia. Parempihan se on, että mekkoa muokkaisi käytettäväksi kuin että se jäisi sellaisenaan käyttämättä. Kiitos siis herättelystä! :)

    Minullahan on ompelukone kaapissa, hmm...

    VastaaPoista